Një shkallë që mund ta vendosësh në çdo pemë

Një shkallë që mund ta vendosësh në çdo pemë


//

Arkitektët Thor te Kulve dhe Robert McIntyre kanë shpikur një system të zgjuar që lejon këdo të vendosë një shkallë spirale në trungun e pemës pa e demtuar aspak pemën dhe pa përdorur mjete pune. Kjo shkallë innovative është e përbërë prej platformash me thupra të cilat kapen pas trungut fale shiritave të mbërthyer mirë me mbushje neopreni. Duke kapur disa prej ketyre platformave rreth trungut së bashku me parmakë për tu mbajtur do krijoni një shkallë spirale personale. “Kemi punuar me arboriculturalistët tek Hampsted Heath për tu siguruar që nuk po dëmtojmë pemën me këtë mënyrë”- rrefen McIntyre. Gjithsesi pemët mund edhe të dëmtohen nëse ky instalacion qëndoron për një kohë të gjatë i mbërthyerm ndaj ne sigurohemi që ta çmontojmë në kohën e duhur. Sipas krijuesve, një shkallë prej 7 metrash do rreth 3 orë për tu instaluar por vetëm 30 minuta për tu çmontuar.

Mbetjet e trishta të programit Sovietik të anijes kozmike
Ky tipi shpenzoi 4 vjet për të “rritur” një kishë prej pemëve

+ There are no comments

Add yours