Makina fluturuese, së shpejti mund të bëhen realitet

Makina fluturuese, së shpejti mund të bëhen realitet


//

Makina fluturuese do të bëhet ndoshta shumë shpejt pjesë e realitetit. Ndoshta nuk do t’i shohim më vetëm në filma.  Tom Enders, drejtuesi i kompanisë “Airbus” ka folur për divizionin e “Urban Air Mobility”, që do të shërbejë pikërisht për dizinjimin e makinave fluturuese.


“Airbus” ka si synim që të tëestojë makinat fluturese elektrike, të cilat do të kryejnë ulje në disa stacione dhe mund të prenotohen më një aplikasion specifik, që mund të shkarkohet shumë thjesht në çdo smartphone.
Një nga konceptet e prezantuara quhet “Vahana”, mjeti fluturues që do të jetë i mundur të transportojë pasagjerë ose mallra të ndryshme.

McLaren prezanton super makinën e re
Volkswagen prezanton konceptin për makinën asistente, pa shofer

+ There are no comments

Add yours