Krijohet roboti që ndihmon njerëzit kur humbin në aeroport

Krijohet roboti që ndihmon njerëzit kur humbin në aeroport


//

Shumë shpejt në aeroporte mund të në vijë ndihë një robot. Roboti EMIEW3, është dizenjuar për të ndihmuar klientët, flet disa gjuhë dhe mund të kuptojë njerëzit edhe në rastet kur ka zhurma. Roboti do të jetë si një asistent, që mund të arrijë të dallojë njerëzit që kanë humbur dhe t’i orientojë ata.

Rachel Jones është një projektueset e Hitachi dhe ka thënë :” Së pari, ne po shohim për rastet ku njerëzit e shohin të nevojshëm. Së dyti, ne po shohim për mënyrën se si njeriu të ndërveprojë me robotin, në gjuhën që përdorin dhe etiketimet në mjedise të ndryshme”

Burimi: www.hitachi.com 

10 Vendet e braktisur më të bukur në botë
15 foto që tregojnë sa e mrekullueshme është bota

+ There are no comments

Add yours