8 Gabime në gjëra të famshme që kurrë nuk i keni vënë re

8 Gabime në gjëra të famshme që kurrë nuk i keni vënë re


//

Gjithkush bën gabime dhe ata na bëjnë të mësojmë më shpejt. Kjo është edhe më e vërtetë, ndoshta, për mjeshtërit e veprave të tyre, gabimet e të cilave mund të mbeten pa u vënë re për shumë vite dhe të rezultojnë në katastrofë.

1. Dritare Katrore

Aeroplanët e parë kishin dritare katrore, të cilat dikur çuan në një aksident që mori jetën e 56 njerëzve. Fakti qendron se, këndet marrin një ngarkesë të madhe, që bëhet edhe më e madhe gjatë fluturimit. I njëjti efekt mund të shihet edhe në ndërtesat e vjetra, të cilat kanë çarje të thella në skajet e dritareve të tyre. Menjëherë pas aksidentit, gabimi u korrigjua, dhe që atëherë aeroplanët kanë pasur dritare me skaj të rrumbullakosura.

2. Salla e Koncerteve të Disney

Struktura është ndërtuar nga korniza metalike të lakuara që në mënyrë efikase e mbronin sallën nga nxehtësia dhe ndërtesat e tjera pranë, në të njëjtën kohë. Dielli i reflektuar nga sipërfaqet metalike shkriu anët e dyqaneve dhe nxehu asfaltin deri në 60 ° C (140 ° F). Problemi u zgjidh më vonë duke e mbuluar ndërtesën me një shtresë mbrojtëse. Megjithatë, shumë njerëz vazhdojnë të pyesin, me shaka, nëse ka qenë një sulm i mirëmenduar mbi njerëzit apo vetëm një gabim.

3. Monumenti i “Kalorësit të Çmendur”

Kjo është gdhendja më e madhe malore në botë, që ndodhet në Kodrat e Zeza të Dakotës së Jugut.
Legjenda thotë se një indian i quajtur “ Kaloresi i Çmendur “u kërkua nga pushtuesit: “Pra, ku janë tokat tuaja tani?” dhe indiani i trishtuar shtriu gishtin në horizont dhe u përgjigj me krenari: “Toka ime është vendi ku janë varrosur paraardhësit e mi”.
Pas shumë vitesh, shteti vendosi ta përkujtojë këtë duke gdhendur një statujë të “ Kalorësit të Çmendur ” që tregon në horizont. Shumë shpejt, u zbulua se gjesti i kalorësit në kulturën indiane është një gjë e pahijshme, që do të thotë thjesht “Vafsh në djall!”

4. Transportuesit e Avionëve

Aeroplanët kishin vështirësi si gjatë uljes ashtu edhe gjatë ngritjes nga transportuesit e parë të avionëve. Mungesa e hapësirës i bëri aeroplanët të përplasen me njëri-tjetrin, duke çuar në aksidente. Inxhinierët e zgjidhën çështjen duke kthyer një pjesë të pistës në 9 gradë.

5. Wikipedia

Në 2007, disa gabime u gjetën në strukturën e enciklopedisë që lejoi çdo përdorues të redaktojë çdo artikull. Kjo rezultoi si vandalizëm dhe mosbesim në faqen e internetit. Ky gabim u korrigjua së shpejti, por një tjetër problem doli. Logo e faqes është një glob i bërë nga copa puzzle me shkronja nga alfabetet e ndryshme. Gabimi ishte në dy simbole: për shkak të drejtshkrimit të gabuar, një hieroglif Japonez dhe një simbol Hindi humbën kuptimin e tyre.

6. Gradaçela në Leeds, Angli

Sapo u hap, kjo ndërtesë u quajt “The Windraiser”. Për shkak të një gabimi inxhinierik, erërat rreth tij janë aq të forta sa i zhvendosin njerëzit nga vendi. Kur era rrëzoi disa makina në një parking, qarkullimi afër vendit ishte i kufizuar. Në vitin 2008, ndërtesa u emërua si ndërtesa me ndërtimin më të shëmtuar në Evropë.

7. Mona Lisa

Leonardo da Vinçi e adhuronte gjëegjëzat dhe misteret, kështu që, është me të vërtetë e vështirë të thuhet nëse këto janë gabimet ose synimet e tij. Vetë emri i pikturës së famshme mendohet të jetë një gabim.

a. Në italisht, “Monna” do të thotë “zonja ime.” Leonardo, megjithatë, e shkroi këtë fjalë me vetëm një “n”.

b. Analiza me rreze X zbuloi se piktura ka 3 shtresa. Artisti, ndoshta e ka rilyer atë dhe shumë besojnë se ai harroi të shtojë vetullat.

c. Nëse shikoni në dorën e djathtë të zonjës, do të shihni një gungë të çuditshme në dorë. Disa mendojnë se Da Vinci mund të ketë bërë një gabim anatomik.

8. Shtëpia e Bardhë

Një gabim u vu re në stemën e Shtëpisë së Bardhë pasi u stampua: një hark i dritareve dukej ndryshe nga ai i vërtetë. Është korrigjuar shpejt, por gabime të tjera kanë ndodhur në këtë proces. Disa harqe ishin ndryshe tani dhe dritaret e katit të dytë kishin më shumë seksione sesa në realitet. Kjo stemë nuk u ndryshua, dhe po ashtu është edhe sot.


Burimi: Bright Side

Baba për herë të parë? Një GUIDË me udhëzime gjatë shtatzanisë së parë të gruas
FOTO QË TREGOJNË KU JETOJNË LIDERAT E BOTËS

+ There are no comments

Add yours