22 kufij ndërkombëtarë nëpër Botë

22 kufij ndërkombëtarë nëpër Botë


//

Historia (dhe ndonjëherë ngarjet fatkeqe) na tregojnë se sa thjeshtë mund të ndryshojnë kufijtë e shteteve, por që në ndërgjegjjen tonë mbeten si barrier të përhershme. Kjo seri fotosh shkrepur nga kufij të ndryshëm nëpër Botë na rrëfen se sa miqësorë apo inatçorë janë shtetet ndërmjet tyre kur ndajnë të njëjtin kufi. Pikërisht këto barrier na tregojnë kaq shumë për marrëdhëniet mes shteteve. Kufijtë e shteteve miqësore, sidomos ato në Bashkimin Europian të zonës Schengen, janë pothuajse in-egzistente, të shënuara nga një rrugë apo shenjë e vogël. Disa të tjerë janë të ndarë nga kufij natyrorë si lumenj dhe ka nga ata që janë të ndarë nga dora e njeriut me zona militare apo postoblloqe të ruajtura mirë.

Pse dua të vizitoj Kinën
Të jetosh në një shtëpi-kuti në Japoni

+ There are no comments

Add yours