Trëndafili bëhet një bimë robotike

Trëndafili bëhet një bimë robotike


//

MjY5NTE0NQ“Çdo trëndafil ka gjembat e tij!” –  kështu thotë një shprehje popullore, por jo çdo trëndafil ka fishat e tij elektronikë që shtrihen në të gjithë trupin e tij. Ideja futuriste e bimëve robotike po e kthen fantashkencën në shkencën e botës reale.

Kërkuesit suedezë po punojnë mbi menyrat elektronike të rritjes së bimëve, duke vendosur fisha brenda kanaleve ushqyese të bimës për të mbajtur aty sisteme sensorësh. Kjo bëhet me qëllim për t’i dhënë bimës sasinë e duhur të hormoneve në momëntin e duhur. Në këtë mënyrë kontrolli mbi prodhimin dhe agrikulturën do të rritej dhe do të ketë më shumë mirëqënie.151119-flower-67-edit-1200x800

Skuadra e suedezëve nga Universiteti i Linköping ka ndërmarrë një hap të madh me eksperimentin eparë ku demonstrohen qarqet elektronikë brenda kërcellit dhe gjetheve të trupit të bimës.

Gjithashtu, bashkangjitur këtij projekti po zhvillohet dhe një projekt që përfshin qeliza të mbjella me biokarburant, që do të mund të kthejnë bimët e zakonshme në bimë me energji diellore.

Burimi: Green Virals

20+ Arsye pse duhet të vizitosh Hollandën!
Si duhet të jenë meshkujt për të pasur femrën që dëshirojnë përkrah!?

+ There are no comments

Add yours