Qyteti 9000-vjeçar evropian ku njerëzit ende jetojnë në shpella

Qyteti 9000-vjeçar evropian ku njerëzit ende jetojnë në shpella


//

Sassi di Matera në Itali, daton që nga Epoka e Gurit dhe përbën një nga vendbanimet më të hershme të njeriut, që ende është i banuar.

Ky qytet gjendet në jug të Italisë dhe është mjaft i frekuentuar nga turistët.

Gjithashtu, ai është mjaft i veçantë dhe është 9 mijëvjeçar.

Siç shihet edhe nga fotot, qyteti është i gdhendur në shkëmbinj.

Shumë njerëz jetojnë ende në shpella të ndërtuara që në Epokën e Gurit.

Në pamje të parë, Sassi duket si një grumbull i kasolleve prej guri, të cilat krijojnë një mesazh mahnitës, por pas banesave piktoreske fshihen histori mijëra vjeçare.

Sassi di Matera mbrohet nga UNESCO.

 

auto_7fMZd4k1461059111-770x470 auto_9QLn4rO1461059108 auto_71dOmL91461059110 auto_Gk3ljby1461059116 auto_GPtAup71461059114 auto_j4CnfsB1461059117 auto_jkGCfn21461059123 auto_mVFAyLr1461059121 auto_NcyAEvu1461059106

Burimi : Daily Mail

5 detinacione që mund të vizitoni këtë pranverë
Dhjetë vende të magjishme që do të ngelen në memorjen tuaj gjatë

+ There are no comments

Add yours