Plastelina Play – Doh për zhvillimin e kreativitetit tek fëmijët (VIDEO)

Plastelina Play – Doh për zhvillimin e kreativitetit tek fëmijët (VIDEO)


//

Playdoh loje krijuese

Kur është fjala për edukimin e fëmijëve shumë prej nesh kan dëgjuar rreth 3R (në anglisht)  lexim, shkrim dhe aritmetikë. Ndoshta ju nuk keni dëgjuar, rreth 4 C: të menduarit kritik dhe zgjidhjen e problemeve, komunikimi, bashkëpunimi dhe kreativiteti. Këto aftësi mund të përgatisin fëmijët që të zbulojnë dhe kërkojnë çfarë kanë rreth tyre, dhe të kenë sukses në fushën e edukimit.

playdoh-0-0

Fëmijët duhet të angazhohen me aktivitete të ndryshme për të zhvilluar tek ata aftësi të ndryshme kryesore, komunikimI, kreativitetin, bashkëpunimin, zgjidhjen e problemeve.

Ndër të tjera, për fillimin e këtyre aktiviteteve çfarë ju duhet është edhe plastelina Play –Doh dhe disa materiale të tjera nga shtëpia.

Plastelina Play –Doh përdoret nga fëmijët e vegjël për projektet e tyre të artit, punë të ndryshme në shkollë dhe në shtëpi.

Është prodhuar për herë të parë në Ohio, SHBA, në vitin 1956 është përdorur në shkollë nga fëmijët

Në vitin 1964 Play – Doh u përhap edhe në shtete të tjera, në Europë, Britani, Francë dhe Itali.

Nga viti 1995 deri në vitin 2005 ka filluar të shitet masivisht në dyqanet e lodrave.

maxresdefault-1

Tashmë mund ta gjeni në Dyqan Taxi. Mund ta porosisni online në www.dyqantaxi.com për ta marrë direct në adresën tuaj.

Për të gjithë është shumë e njohur aroma e plastelinës Play –Doh. Të gjithëve ju kujton fëmijërinë. Madje është bërë një parfum më aromën e Play Doh.

Fëmijët mund të bëjnë personazhet e preferuara falë materialit cilësor dhe ngjyrave të ndryshme që ofrohen. Mund të argëtohen, të shprehin veten dhe fantazinë e tyre.

Mund të krijojnë më duart e vogla dhe të zhvillojnë imagjinatën e tyre.

Cilët janë përbërësit e Play – Doh?

Përbëhet nga mielli, uji, kripa, acidi boric dhe vaj mineral, aromë dhe ngjyra. Pa përberjë toksike.

Play Doh është krijuar që të përdoret disa herë, për një kohë të gjatë.  Nëse vendosni që një formë të realizuar të mos e mbani ashtu dhe ta ndryshoni.   Plastelina Play Doh mund pastrohet me sapun dhe uje të ftohtë.

Duhet patur kujdes që fëmijët të mos e fusin në gojë gjatë kohës kur janë duke luajtur.

Miksimi i ngjyrave. Për mendimin kritik dhe zgjidhjen e problemeve.

Përzierja e ngjyrave ndikon tek fëmija për të menduarin kritik, zgjidhjen e problemeve, aftësinë për të kuptuar shkakun dhe pasojën. Kjo duke treguar përzierjne e ngjyrave, shpejgimin pse dhe si u arrit rezultati.

KRIJIMI I HISTORIVE. KREATIVITETI

Për të menduar më tepër, për të analizuar . Për të sjellë ide të reja dhe për të zhvilluar ato ekzistuese.

Aftësitë komunikuese

Video Zhvillimi i aftësive komunikuese është I rëndësishëm që në moshë të vogël. Duke qenë ndikues për vitet e ardhshme, në shkollë dhe në karrierë. Për të mësuar shkronjat. Alfabetin.

Ja disa nga llojet e plastelinës Play Doh që mund të gjeni në Dyqan Taxi.

Play – Doh Frozen

Kornizë me personazhet e Frozen,të cilën mund ta dizejnosh  sipas dëshirës me stiluesin Play-Doh.

play-doh-dohvinci-frozen-ast

Forma për krijime kuzhine.

Mund të krijoni biskota të formave të ndryshme. Përfshin: 4 prerëse në formë rrethi,katrore, ylli dhe zemre dhe 5 Kuti me plastelinë

play-doh-cake-party-1

Play Doh cake party

Ëmbelsira Play-Doh. Formon të gjitha ëmbëlsirat që ju vijnë në mend, në furre ose me prerëset.

play-doh-cake-party

HOMTOM, marka më e re e Smartphoneve në treg
Dhëmbë të pastër dhe të bardhë për dy minuta. Furça që ju “këshillon” si të pastroni dhëmbët tuaj

+ There are no comments

Add yours