Norvegji, planifikohet ndërtimi i tunelit nënujor me dy korsi (VIDEO)

Norvegji, planifikohet ndërtimi i tunelit nënujor me dy korsi (VIDEO)


//

Norvegjia po planifikon të ndërtojë një seri tunelesh nënujore, nëpërmjet të cilave njerëzit mund të udhëtojnë në vende të ndryshme përmes ujit. Projekti pritet të përfundojnë në vitin 2035 . Kjo për të lehtësuar bllokimet e trageteve lokale, dhe udhëtimet për të marrë udhëtarët nga një vend tek një vend tjetër.

Norway-floating-bridge5

Quhen “urat e zhytura lundruese”, dhe janë tuba të mëdhenj të vendsur në struktura mbështetëse. Pjesët mbështetëse do të sigurohen me një lidhje përforcuese ose të vendosura në shtratin ujor. Secila do të ketë dy korsi trafiku.

Norway-floating-bridge3

Një udhëtim nga Kristiansandi në Trondheim (1094 km)  zgjat rreth 21 orë për shkak të fjordeve të shumta dhe terrenit të vështirë. Tunelet nënujore mund ta shkurtojnë kohën në 10 orë.

 

 

Heroi i Pokemon Go përfundon lojën duke udhëtuar nga SHBA-ja në Japoni, Hong Kong dhe Australi.
Si të ruajmë baterinë në Samsung Galaxy S5

+ There are no comments

Add yours