Një projekt i ri, krijimi i automjetit për të eksploruar Marsin

Një projekt i ri, krijimi i automjetit për të eksploruar Marsin


//

Një projekt i ri duket se do të prezantohet së shpejti. Projekti ka në qendër krijimin e një automjeti për të eksploruar Marsin. Ky projekt është ekspozuar në Kompleksin Vizitor të Qendrës Hapsinore “Kennedy”, në Florida.

Makina punon me energji diellore. Është me 6 rrota dhe me fibra karboni e alumini. Në të mund të qendrojnë 4 astronautë dhe mund të arrijë një shpejtësi maksimale prej 95-110 km/orë.

Puna ka filluar në nëntor të vitit 2016  dhe ka përfunduar në muajin prill të këtij viti. prodhimi i makinës është bërë nga kompania “Parker Brothers Concept”.  Një kompani që që merret me dizenjimin dhe prodhimin e makinave “të çuditshme”, për filma dhe prodhime televizive.

Burimi: Daily Mail

Sukseset më të mëdha të shkencës për vitin 2016
10 Vendet e braktisur më të bukur në botë

+ There are no comments

Add yours