NASA publikon imazhet e reja të tokës gjatë natës (VIDEO)

NASA publikon imazhet e reja të tokës gjatë natës (VIDEO)


//

NASA ka publikuar disa foto  marramendëse të tokës gjatë natës. E kanë quajtur “Dritat e natës”, të cilat tregojnë jetën e njerëzve në të gjithë planetin, si i kanë dhënë formë dritës dhe errësirës në Tokë.

Këto imazhe janë kapur duke shmangur dritën që i vjen tokës nga Hëna.

India duket një mrekulli.

Amerika gjithashtu.

Dhe e gjithë bota.

Këto imazhe janë marrë nga sateliti VIIRS, një bashkëpunim nga NASA dhe NOAA .

Sipas NASA, VIIRS është sateliti i parë që ka instrumentat e duhura për të kapur reflektet dhe rreztimet dritës. Kjo gjë i lejon kërkuesit që të dallojnë intesitetin, llojet dhe burimet e dritave gjatë natës për shumë vite.

 

Burimi: mashable.com

 

Autobus pa shofer, transporti publik në Britani në vitin 2019
10 faktet më fantastike për LEGO

+ There are no comments

Add yours