Lule që duken si diçka tjetër

Lule që duken si diçka tjetër


//

Natyra na habit dhe surprizon në çdo çast dhe nëse hedhim sytë rreth nesh gjejmë vazhdimisht prodhime mbresëlënëse të natyrës.

Lulet që po ju prezantojmë këtu janë pikërisht disa nga këto raste bizarre. Këto lule kanë pamje dhe forma si kafshë, insekte apo të tjera gjëra, edhe pse në fund të fundit mbeten lule.

Ndaj bëjini sytë katër dhe shijoni këto lule të çuditshme por të vërteta:

 

1. Lule me fytyrë majmuni (Dracula Simia)

2

2. Lule si pëllumb (Phaleonopsis)

3

3. Orkideja njeriu i zhveshur (Orchis Italica)

4

4. Lule si buzë (Psychotria Elata)

5

5. Lule si vajza duke kërcyer (Impatient Bequaertii)

6

6. Orkide bleta e qeshur (Ophrys Bomybliflora)

7

7. Lule bebet e mbështjella (Anguloa Uniflora)

8

8. Lule papagall (Impatiens Psittacina)

9

9. Lule si patë (Caleana Major)

11

10. Orkide ëngjëll (Habenaria Grandifloriformis)

13

11. Orkide balerinë

14

12. Orkide si zog (Habenaria Radiata)

15

13. Lule si Darth Vader (Aristolochia Salvadorensis)

16

14. Lule si kafke

17

 

E për të gjithë ata që pëlqejnë lulet unike, ne sugjerojmë www.luledielli.al .

Kafshët që ushtrojnë artin e fotografisë!
Ç’duhet të dimë për Mishin dhe Kancerin

+ There are no comments

Add yours