Autobus pa shofer, transporti publik në Britani në vitin 2019

Autobus pa shofer, transporti publik në Britani në vitin 2019


//

Britania ka planifikuar për vitin 2019 përdorimin e një autobusi pa shofer.  Ky automjet ka aftësinë të vetëdrejtohet, të shmange pengesat, njerëzit dhe kafshët.Kjo realizohet nëpërmjet 5 kamerave dhe 3 lazerve që ka.

Për këte mjet janë investuar rreth 100 milonë paund dhe është deklaruar se do të testohet 3 javët e ardhshme me 100 persona që do udhëtojnë.

Pasagjeret do të mundnen të komandojnë nga një ekran që ndodhet në vendin ku ulen.

Një makinë fluturuese nga Google
NASA publikon imazhet e reja të tokës gjatë natës (VIDEO)

+ There are no comments

Add yours