Apple raporton fitimin vjetor më të madh në histori!

Apple raporton fitimin vjetor më të madh në histori!


//

1Më datë 27 Tetor 2015, Apple raportoi fitimin vjetor më të madh në historinë e korporatave, me një rekord shitjesh të iPhonëve që e ndihmoi atë të fitonte  53,4 milard dollarë (£35bn) në 12 muajt e fundit.

Kompania më e madhe në botë e mbikaloi fitimin prej $45,2bn  të arrirë nga ExxonMobil në 2008, pas nxjerrjes në treg të smartfonit më të fundit.

apple-company-products

Gjithsesi, Apple paralajmëroi se kjo rritje ka gjasa të ngadalësohet në periudhën e Krishtlindjeve, dhe shitjet e iPadëve do të zbresin në nivelin e tyre më të ulët. Kompania parashikoi se shitjet në tremujorin aktual do të jenë midis $75,5bn dhe $77,5bn.

Apple tha se të ardhurat u rritën deri në $51.5bn deri në 26 shtator, tremujori final I vitit fiskal. Kompania shiti 48m iPhone, rritje prej 22pc, gjë që përfshiu dhe 2 ditët e para ku 6S dge 6S Plus dolën në shitje. Përdoruesat e Android po kthehen drejt iPhonëve me një shkallë rekord, tha kompania.

maxresdefault

Të ardhurat vjetore të Apple kanë arritur  233.7 miliard dollarë dhe përfitimet vjetore ishin 53.4 miliard dollarë e baabartë me mbi 1 miliard dollarë në javë.

Tim Cook, shefi ekzekutiv I Apple, tha se tremujori ka qenë “një fund i fortë për një vit rekord-thyes” dhe se shitjet në Kinë kanë qenë fortë të mëdha, gjë që as ai vetë nuk e kishte menduar më parë.

image456

E vetmja pikë e keqe për kompaninë ishin shitjet e tabletëve iPad, që filluan të bijnë goxha derisa tani janë në nivelin më të ulët të tyre.

apple-technology

14 miliardë dollarë brenda një ditë blerjesh në Aliexpress
Smartfoni Wileyfox Storm

+ Leave a Comment