7 arsye pse duhet të blini Online

7 arsye pse duhet të blini Online


//

Bota po zhvillohet me shpejtësi, dhe kështu është gjithçka që banon në të. Sistemi i tregut të botës sot nuk është përjashtim nga ky evolucion. Shumë biznese dhe dyqane tregtare tani e pranojnë seriozisht praninë e tyre në internet. Arsyeja nuk është e mbaruar; kjo për shkak se shumica e njerëzve tani preferojnë të blejnë mallrat dhe shërbimet e tyre në internet sesa të hyjnë në dyqanin e dikujt për të blerë. Ka disa arsye pse njerëzit do të blejnë më shumë online, se sa në dyqane fizike:

Kurseni kohën tuaj

Blerja në internet është shumë më mirë sesa të futesh në dyqane për të blerë mallra dhe të kërkosh shërbime që të kryhen sepse kursen shumë kohë. Dikush mund të “shfletojë” lehtësisht nëpër dyqane të ndryshme në internet dhe dyqane të tregtisë elektronike për të zgjedhur çfarë të dëshirojnë brenda kohës sa më të shkurtër të mundshme.

Më pak stres

Blerja në internet në mënyrë të konsiderueshme kursen njërën nga streset. Kur jeni në internet, nuk ka frikë të përplaseni në një turmë ose nuk duhet të bashkoheni në një radhë të gjatë para se të blini çfarëdo që dëshironi të blini. Kjo është aq e ndryshme nga të shkosh në supermarket për të blerë gjëra, në shumicën e rasteve, duhet të futesh në një radhë vetëm për të bërë pagesa dhe kjo mund të jetë stresuese. Disa lokacione të disa supermarketeve janë gjithashtu në qytetet e mëdha ku ka shumë njerëz dhe sa herë që dikush del për të marrë gjëra për të blerë, rruga mund të jetë shumë e mbushur me njerëz dhe ndonjëherë mund edhe të vidhet nëse dikush nuk është i kujdesshëm.

Shumëllojshmëri produktesh

Online do të shihni shumë produkte të varieteteve të ndryshme për tu zgjedhur kur krahasohen me dyqanet offline. Për shembull, në dyqanet e tregtisë elektronike, aq shumë pronarë të produkteve i kanë produktet e tyre të shfaqura në internet me specifika të ndryshme, kështu që mund të zgjidhni produktin e veçantë që dëshiron. Nga ana tjetër, në supermarketet e tjera, ka mundësi të kufizuara. Në dyqanet në internet, mund të merrni produkte që prodhohen nga kudo në botë me vetëm disa klikime.

Më shumë ulje dhe kupona për ju

Ky është një avantazh tjetër që blerësit marrin sa herë që blenë në internet. Në një përpjekje për të tërhequr më shumë klientë për të blerë produktet e tyre, shitësit priren të japin më shumë marrëveshje zbritje dhe kode kupon, të cilat blerësit mund t’i përdorin për të bërë blerje në internet. Më shumë shpërblime janë gjithashtu në dispozicion në internet kur krahasohen me dyqanet offline dhe supermarketet. Epo, kjo është shumë e arsyeshme sepse ka më shumë produkte të të njëjtit lloj në internet sesa ato që janë në dispozicion offline, kështu që një shitës të marrë më shumë blerje, ai ose ajo duhet të bëjë më shumë oferta për zbritje dhe shpërblime.

Mund të lexoni komentet e blerësve dhe mund të anulloni porosinë

Para blerjes suaj ekziston mundësia ku mund të lexoni deri në vlerësimet e dhëna nga blerësit e tjerë që kanë përdorur produktin. Shqyrtimet shkojnë shumë përpara në diktimin e mënyrës së funksionimit të një produkti të veçantë dhe mund t’ju ndihmojnë të zgjidhni se cili përshtatet më së miri për qëllimin që dëshironi të përdoret. Për shembull nëse keni nevojë për një printer më të mirë, atëherë mund të hidhni një sy në faqet si Aladini.al  për udhëzues të thelluar. Kur lexoni një përmbledhje në internet dhe jeni të kënaqur, gjithmonë mund të shkoni përpara për të bërë blerjen. Nga ana tjetër, kur lexoni një përmbledhje dhe nuk jeni të kënaqur, prapëseprapë mund të anuloni porosinë tuaj nëse nuk keni marrë ende mallrat. Ju gjithashtu mund të ktheni të mirën ose të jepni një vlerësim të dobët nëse nuk ju pëlqen produkti.

Askush nuk do ta di që ju po bëni blerje

Blerja në internet mund të jetë shumë personale, dhe askush nuk e di se çfarë po blini. Ju zotëroni pajisjet tuaja dhe mund të bëni porositë tuaja dhe t’i merrni ato në komoditetin e dhomës tuaj pa një palë e tretë të dijë për këtë.

Dërgesa të shpejta dhe të sigurta kudo

Kjo është një nga arsyet më të rëndësishme që ju duhet të zgjidhni opsionin në internet sa herë që dëshironi të bëni ndonjë blerje. Ju mund të merrni lehtësisht një dhuratë për një ditëlindje, dasmë ose çfarëdo dhe ta dorëzoni atë në pragun e pranuesit me vetëm disa klikime.

Fjalët e fundit

Me të gjitha këto të përmendura më lart, blerja në internet po zgjerohet shpejt…

Letra e drejtuesit të Nettrade dërguar punonjësve për misionin e tyre në këtë periudhë të vështirë
Si po e ndryshon kulturën e të blerit online në Shqipëri Dyqan Taxi

+ There are no comments

Add yours