10 muzetë më të vizituar në botë

10 muzetë më të vizituar në botë


//

Muzetë mbartin trashëgiminë kombëtare të një vendi në lidhje me të tashmen dhe të kaluarën e historisë. Në to vendosen objekte të ndryshme, emblema, dorëshkrime apo sende të tjera, të cilat kanë rëndësi për kulturën, artin, traditat, shkencën dhe historinë. Ndërtimi dhe projektimi i tyrë bëhët në mënyrë të tillë që të gjithë informacioni të tregohet në një mënyrë mbreslënëse.

Cilat janë 10 muzetë më të vizituar në botë?

Muzeu Kombëtar i Hapësirës, Uashington 6.7 milion vizitorë në vit

muzeumet-me-te-vizituar-ne-te-gjithe-boten-05

Muzeu i Vatikanit, Vatikan, 5.9 milion vizitorë në vit

muzeumet-me-te-vizituar-ne-te-gjithe-boten-01

Muzeu Kombëtar në Taipei, Tajvan , 5.4 milion vizitorë në vit 

muzeumet-me-te-vizituar-ne-te-gjithe-boten-09

Muzeu Kombëtar i Historisë së Natyrës , Uashington 7.3 milion vizitorë në vit 

muzeumet-me-te-vizituar-ne-te-gjithe-boten-08

Muzeu Tate Modern, Londër, Angli, 5.8 milion vizitorë në vit

muzeumet-me-te-vizituar-ne-te-gjithe-boten-10

Muzeu  Louvre, Paris, Francë 9.3 milion vizitorë në vit 

muzeumet-me-te-vizituar-ne-te-gjithe-boten-03

Metropolitan, Muzeu i Artit, Nju Jork, 6.1 milion vizitorë në vit

muzeumet-me-te-vizituar-ne-te-gjithe-boten-04

Galeria Kombëtare, Londër, Angli 6.4 milion vizitorë në vit

muzeumet-me-te-vizituar-ne-te-gjithe-boten-06

Muzeu Kombëtar i Kinës, Pekin, 7.5 milion vizitorë në vit

muzeumet-me-te-vizituar-ne-te-gjithe-boten-07

 Muzeu Kombëtar, Londër, Angli 6.7 milion vizitorë në vit

muzeumet-me-te-vizituar-ne-te-gjithe-boten-02

 

Si të ruajmë baterinë në Samsung Galaxy S5
Mercedes Benz prezanton “autobusin e së ardhmes” (VIDEO)

+ There are no comments

Add yours