10 fotografitë më të bukura nënujore

10 fotografitë më të bukura nënujore


//

Fotografimi nën ujë daton në vitin 1926. Fotoja e parë nënujore është realizuar nga një fotograf i National Geographic.  Për shkak të mundësive shumë të kufizuara teknologjike fotografët përdornin pluhur magnezi në sipërfaqen e ujit për të bërë foto më të pastra në thellësi deri në 5 metra.

Sot ka një mori zgjedhjesh për pajisjet profesionale për të realizuar fotografi cilësore nën ujë.

Fotografët filluan të përdorin kamerat të mbrojtura nga uji dhe më vonë kamera për foto në ujë të krijuara posacërisht.

Për shkak të dritës të dobët dhe kushtet e vecanta nënujore, duhen teknika më të avancuara, për një fokus të mirë dhe ngjyrat e duhura.

Si subjekt për fotot nënujore është cdo gjë, gjitarët nënujorë, peshqit, peisazhe të ndryshme nënujore deri edhe tek fotot e modës.

Ja fotot nënujore që janë cilësuar si më të bukurat. Fotot që do ju sjellin dëshirën për një zhytje në thellësinë e detit apo liqenit.

Zhytje, ndoshta pa tigër e peshkaqen.

1.Një tigër notar.

Fotografi ka kapur nje tigër që është hedhur në ujë  për të kapur një copë mishi.

Foto nga Pam Wood

 

top-10-0211

2.Balena dhe zhytësi

Flip Nicklin ka një eksperiencë të gjatë në fotografimin nën ujë. E ka mësuar nga i ati që në moshë të vogël.

Foto nga Flip Nicklin

top-01 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Engjëlli

Foto nga Zena Holloway

top-10-038

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Një anije e mbytur

Ellen Cuylaerts është një zhytës profesionit dhe një fotograf nënujor. Kjo foto ka fituar vendin e parë si foto më e mirë nënujore në vitin 2014.

Foto nga Ellen Cuylaerts

top-10-046

5.Peshkaqen

Foto nga Petteri Viljakaine 

top-10-061

6.Zhytje e lirë

Foto nga Daan Verhoeven

top-10-074

7.Gjallesa nënujore

Na sjell më nga afër jetën interesante detare, koralet nënujore, peshakqenë, gjallesa nënujore dhe bukuri të pafundme.

Foto nga David Doubilet

top-10-081

8.Një leopard deti

Paul Nicklen është një specialist biolog detar dhe fotograf i National Geographic . Me punën e tij ai ngre ndërgjegjësimin për ruajtjen e ekosistemeve polare dhe detare të planetit.

Foto nga Paul Nickles 

Leopard Seal near an ice berg. We have named her sexy babe because she is extremely large and very curious and a very wonderful seal. She started getting aggressive and chattered her jaw at the other seal. She was also giving us guttural vocalisations which could have been aggression. Will attempt splits of this seal.

Foto nga Marchione Giacomo

top-10-91

10.Bardh e zi

Foto nga Nadya Kulagina

top10

Vendet më sekrete në botë ku askush nuk mund të shkojë
Udhetime dhe foto ideale, ja aksesoret qe ju duhen!

+ There are no comments

Add yours